Wat kost het om stage te lopen op Curacao?

op

Afgelopen oktober schreven wij een blog met 9 tips om jouw stage op Curaçao te financieren. Maar wat kost het nou eigenlijk om stage te lopen op Curaçao?

Wil jij precies berekenen wat jouw tijd op Curaçao gaat kosten? Klik dan hier, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je onze budgetplanner gratis toegestuurd krijgt. Met de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste acties, lees je over de ervaringen van onze studenten en krijg je informatie over leuke activiteiten op het eiland. Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Mail ons dan, met de vraag of je de budgetplanner alsnog kunt ontvangen.

budget-planner-bo-curacao

Met de budgetplanner bereken je wat de éénmalige kosten zijn waar je rekening mee moet houden (bijv. Bemiddelingskosten, borg, vergunning etc.), maar daarnaast ook hoeveel je maandelijks ongeveer kwijt zult zijn. Wanneer je al deze kosten op één bult gooit en daarna berekend hoeveel geld jij tegen die tijd beschikbaar hebt (bijv. Vanuit loon, giften, lening etc.), zal je precies kunnen bekijken of jij voor je vertrek nog extra geld moet gaan verdienen. Mocht dat het geval zijn, dan kan je met de budgetplanner een financieel plan opstellen, zodat jij met een gerust hart kunt vertrekken tegen de tijd dat je stage begint.

Wat waren die 9 tips ook alweer?
1; Ontvang een OV-vergoeding voor het tijdelijk stopzetten van je studentenreis-product.

2; Check op je jouw mobiele abonnement (tijdelijk) stop kunt zetten.

3; Zeg je kamer/appartement of zorg dat er een tijdelijke bewoner in komt te zitten.

4; Vraag uitwonende studiefinanciering aan.

5; Kijk of je in aanmerking komt voor een beurs (begin hier minimaal 6 maanden voor vertrek mee).

6; Zoek een bijbaan op Curaçao.

7; Regel dure zaken samen met medestudenten.

8; Zorg dat je genoeg spaart van tevoren.

9; Leef slim.

Klik hier voor extra informatie over deze tips.

Extra tip:
10; Inmiddels hebben er al een aantal studenten gebruik gemaakt van de Holland Scholarship. Wanneer je gaat kijken of je in aanmerking komt voor een beurs, vergeet dan vooral niet om je te verdiepen in deze beurs.