Wat is jouw stage doel?

op

Iedere student moet er op een bepaald moment tijdens de studie aan geloven, een stage! (of zelfs meerdere) Hét moment om jouw nauwkeurig bestudeerde theorie in de praktijk toe te passen en een kijkje achter de schermen te nemen hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Maar wat is nu jouw beweegreden om voor een bepaalde stage te kiezen? Natuurlijk zal iedereen direct antwoorden “om ervaring op te doen”, maar wat is precies de ervaring waar je naar zoekt. Wat is jouw doel voor je stage? Wil je ontdekken in welk gebied jouw interesse ligt? Wil je jezelf uitdagen of liever op de achtergrond meedraaien? Wil je leren van je stagebegeleider? Of misschien jezelf ontplooien? Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken om voor een bepaalde stage te kiezen, maar ben jij je hier bewust van?

Kiezen voor een stage in het buitenland maakt het allemaal nog een stukje ingewikkelder. Want waarom wil je eigenlijk naar het buitenland? Is het wel iets voor jou? Welk land zou je naartoe willen en waarom? Ben je heimwee gevoelig en is het financieel wel haalbaar? Allemaal vragen die jij jezelf moet stellen wanneer je op zoek gaat naar een geschikte stage voor jou.

Waar begin je dan? Begin eerst met wegstrepen. Wat wil je niet? Wat wordt niet goedgekeurd door je opleiding (al vind je het nog zo leuk)? Wil je een scriptie koppelen aan het bedrijf? Wil je binnen een groot of een klein bedrijf aan de slag? Ben je op zoek naar een formeel of een informeel bedrijf? Wil je naar het buitenland of juist niet?

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord krijg je een duidelijker beeld van bedrijven die aan jouw eisen voldoen.

Vraag jij je af of een stage op Curaçao iets voor jou is? We hebben een aantal beweegredenen voor een stage op het eiland op een rijtje gezet:
• Het leren kennen van de Curaçaose cultuur.
• Vaak een informele sfeer binnen de bedrijven.
• Vooral bij de kleinere stagebedrijven is er veel ruimte voor eigen inbreng.
• Een eiland in het Caribisch gebied, waar jij je ook verstaanbaar kunt maken in het Nederlands.

Andere redenen voor een stage op Curaçao beschreven onze studenten in een eerdere blog.

Ben jij enthousiast geworden? Kijk dan eens hier wat wij voor jou kunnen betekenen.
doelen-stage-curacao-bo-curacao