Blog Pien Wezendonk: Time flies!

op

Bon dia!

Daar ben ik weer. Ik zie dat mijn vorige blog alweer langer dan 2 weken geleden is. De tijd gaat hier zó snel, ik hou het bijna niet meer bij. Mijn half jaartje Curaçao is ook alweer over de helft. Toen ik aan mijn avontuur begon dacht ik een halfjaar is wel heel lang, nu denk ik een halfjaar op Curaçao is veel te kort. Een goed teken dus! Ik heb het (nog steeds) enorm naar mijn zin!

Afgelopen weken heb ik weer veel leuke dingen meegemaakt met als hoogte punten Koningsnacht/dag en Float Fest van Dolfijn FM. Koningsnacht en dag waren sowieso één van mijn favoriete feestjes in Nederland. Ik was dus erg blij dat ze dat hier ook vieren. En hoe! Met Koningsnacht was er Cabana Beach Festival. De naam zegt het al; een festival op het strand. Het merendeel van de mensen was gekleed in het oranje en ik natuurlijk ook. Wat is het genieten om ook op deze dag in het zonnetje met de voetjes in het zand en
een cocktail in de hand door te brengen. Met uitzicht over de zee, waar ook boten lagen waar mensen op aan het feesten waren. Een top dagje gehad dus!

Koningsdag zelf had ik wat opstart problemen, waarschijnlijk door het leuke feestje van de dag ervoor! Samen mijn huisgenoten zijn we op pad gegaan. Het parkeren van de auto’s was al een heel avontuur op zich. Het hele eiland had natuurlijk het idee om de verjaardag van de Koning eens gezellig in de stad te gaan vieren. Na uiteindelijk een plekje gevonden te hebben kon het feest beginnen. We hebben eerst een rondje door de stad gemaakt, overal was muziek, barretjes en gezellige mensen. Vervolgens gingen we naar FRISS 4.0 een festival die Pietermaai op z’n kop heeft gezet. In het begin was het wat rustig qua aantal mensen, maar daarom niet minder leuk. We hebben gedanst tot het einde en er met z’n allen echt een super leuk feestje van gemaakt. De muziek was top, de sfeer was top en de mensen waren top. Kortom: GENOTEN!

Vrijdag 1 mei was het hier op Curaçao de dag van de arbeid. Wat betekend dat bijna alle mensen hier op het eiland vrij zijn. Op deze dag bestond Dolfijn FM (dé radiozender van Curaçao) 12,5 jaar. Dit werd gevierd met een groot feest in de zee. Iedereen die kwam moest iets meenemen om op te drijven. Het was een grote gekkigheid en chaos in het water. Ik heb ontzettend gelachen. Ik heb nog nooit een feest in het water meegemaakt. Vanuit mijn opblaasdonut heb ik lekker liggen bouncen vanuit het water!

Ayo!

stage-curacao-blog-pien-koningsdag-2

stage-curacao-blog-pien-koningsdag