Snèk

op

Een veelvoorkomend fenomeen op Curaçao is de Snèk. Dit is een klein felgekleurd cafeetje langs de weg waar mensen een drankje kunnen drinken, maar ook kleine dingen kunnen kopen zoals chips, ijs, lokale lekkernijen en sigaretten.

Zoals wij in Nederland de vrijdagmiddagborrel kennen, zo verzamelen zich op Curaçao lokale mensen, studenten en toeristen op vrijdagmiddag voor de Snèk om te vieren dat het weekend is. Ook worden er vaak voetbalwedstrijden uitgezonden op schermen en eens in de zoveel tijd wordt er een feestje georganiseerd met verschillende dj’s.

Alhoewel deze Snèks over heel het eiland te vinden zijn, is de Heineken Snèk toch wel de meest bekende. Vanuit je werk of stage rij je dan de Caracasbaaiweg af om met vrienden een koud drankje te doen en zo het weekend in te luiden. Een Polar biertje heb je al voor 2,75 gulden en daarnaast doet de Heineken Snèk ook aan happy hour!

Als jij gaat stage lopen op Curaçao dan is het bezoeken van een Snèk toch wel iets wat niet aan je Curaçaose ervaring mag ontbreken! Het is erg gezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Thank God it’s Friday!

11893848_972713622787960_7337282404819024875_o