Sara's quadtour: broez’n op Curaçao

op

Mijn to-do list begint redelijk aan zijn einde te komen, veel dingen die ik heb gedaan en bezocht tijdens mijn stage op Curaçao. Toch stond er nog een ding op wat ik heel graag wilde doen voordat ik terug ga naar Nederland, namelijk een quadtour. Na een paar vriendinnen enthousiast te hebben gemaakt, had ik ze zover gekregen om mee te gaan. Maar ja, met welk bedrijf ga je dan zo’n tour doen? Te veel keuze en verschillende tours maar toch sprak ATV & Buggy Tours mij het meeste aan. We hebben gekozen voor de 3-uur tour langs de oostkant van Curaçao.

’s Ochtends om half 10 werden we verwacht voor een korte introductie en mochten we alvast een stukje rijden. We kregen allemaal onze eigen quad en rond 10 uur begonnen we aan de tour. Robin en Lorenzo waren onze leuke tourguides en hebben ons een geweldige tour laten beleven. Voor het geval dat je denkt aan rijden over autowegen, dan heb je het mis! Het is lekker broez’n over rotsachtige weggetjes en zandvlaktes waar je vol gas kan rijden.

De tour
De eerste stop was Seru Cocori, dit is een berg met een panoramic view over het eiland. Daarna reden we door naar de Aloe Vera Plantage en de Struisvogelfarm. Ik had me er al bij neer gelegd dat ik beide locaties niet meer zou kunnen bezoeken in verband met alle andere dingen die nog op de planning staan maar thanks to deze tour, kan ik die ook van mijn lijstje afstrepen. Het zandhappen viel allemaal reuze mee maar na deze stop, moesten we onze brillen op doen aangezien we vanaf dat moment echt offroad gingen. Tip van Robin: houdt afstand, dan krijg je minder zand in je gezicht :)
Na een stuk gereden te hebben, mochten we ook gaan klimmen. We kwamen uit bij een grot (met allemaal vleermuizen), met een beetje hulp van de tourguides klommen we naar boven waar een heel mooi uitzicht was. De volgende stop was een grot van een inactieve vulkaan (hier zaten geen vleermuizen). In deze grot waren redelijk veel golven en het zag er heel gaaf uit. Je mocht hier zwemmen, voor de liefhebber (Lorenzo dus alleen). Langs een oude racebaan, waar ze ook op dat moment aan het racen waren, reden we door naar Boka Tabla. Beter bekent als de Houtjesbaai. Als je op Curaçao bent geweest of straks hierheen komt, zal je niet om deze ‘houtjes’ heen kunnen. Ze beschilderen hier namelijk het drijfhout, wat bij de houtjesbaai aanspoelt en verkopen deze op veel verschillende plekken.
Na telkens hulp te hebben gekregen van de tourguide om mijn helm vast te maken, lukte het me dan eindelijk zelf. Natuurlijk was de hulp niet erg want hé als een leuke jongen je wilt helpen, ben je niet goed als je dat afwijst. De bril op doen bleef nog wel een dingetje maar gelukkig wist ik wel al snel hoe de quad aan en uit moest!
De tour ging verder langs de kust waar het water hard tegen de rotsen op botst. Langs deze kust zijn ook de windmolens van Curaçao te vinden. Dit is een lang stuk waar je heerlijk kan crossen, natuurlijk volgde ik heel braaf de snelheid van de tourguides. Hier hebben we ook een stuk gefilmd met de Go Pro, filmpje volgt!
De laatste stop was Playa Canoa, waar we heerlijk hebben gezwommen en waar ik bijna op een zee-egel ben gestapt… Dankzij Robin (mijn redder in nood) heb ik dit pijnlijke moment niet hoeven te beleven want als ik de verhalen mag geloven, word je er niet bepaald blij van. Toen zat de tour er helaas weer op en zijn we teruggereden. De tour heeft een ‘klein beetje’ langer geduurd dan gepland, maar ja wat wil je als je met zes leuke meiden op pad bent.

Mijn ervaring
Het was een geweldige tour en een ervaring die je echt niet mag missen! Tijdens een quad tour kom je op plekken die je zelf nooit had gevonden. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens deze tour, er is zo veel moois te zien! Persoonlijk vond ik de kust heel indrukwekkend waar de golven zo hoog waren, dat ze boven de rotsen uit kwamen. De zee was helderblauw en de golven waren ruw, het was echt een mooi beeld. De offroad wegen waar je plankgas kon rijden, waren natuurlijk ook geweldig. Het zwemmen bij Playa Canoa was een goede afsluiter van de tour. Kortom: een onvergetelijke ervaring en zeker de moeite waard!

img_5158
img_5185
img_5170