Nick en Simon op Curaçao

op

Op vrijdagmiddag arriveerde het duo Nick & Simon op de luchthaven van Curaçao (Hato). Diezelfde avond stonden de heren al op het podium bij Kokomo Beach. Om 19:00 uur gingen de deuren open en stonden de die-hard fans al van vooraan bij de dranghekken. Langzaam stroomde Kokomo vol en rond 21:00 uur begon het duo met hun concert. Er was nauwelijks iets te merken van de 9 uur lange vliegreis die zij die dag achter de rug hadden. Het ontbrak Nick en Simon niet aan energie of enthousiasme.

Het optreden begon met het nummer ‘De Soldaat’ en werd door een groot deel van het publiek mee gezongen. Achter elkaar door worden een paar hits van het duo gezongen. Het publiek deinst vrolijk mee en laat blijken het naar de zin te hebben. Tussen de liedjes door was er ruimte voor een korte babbel, waarbij Simon meestal het woord voert. Wat er gezegd was zat vol humor en hij maakte het publiek aan het lachen. De interactie met het publiek maakt het duo zo geliefd.

Het duo, samen met hun band heeft er duidelijk zin in en gaan door met het zingen van de mooiste nummers. Naast de bekende liedjes was er ook een verrassende keuze voor een nummer. Nick heeft speciaal voor Curaçao zijn Spaans flink geoefend. Hij heeft al eerder in het Spaans gezongen, maar omdat hij gehoord heeft dat op Curaçao veel fans van Juan Luis Gerra wonen, zingt hij, ‘Burbujas de Amor’.
Ook aan het einde van het concert was het weer tijd voor een verrassing. Tijdens de 9 uur durende vliegreis heeft Nick een ode aan Curaçao geschreven. Het lied gaat over de Handelskade, de stranden en zelfs Campo Alegre wordt bezongen. De twee verlieten onder luid gejoel van het publiek het podium. De twee zangers en band kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd bezoek aan Curaçao!

Bo Curaçao

Jouw stage onder de zon

nickensimoncuracao