Met je voeten in het zand het WK kijken

op

Het Wereldkampioenschap voetbal komt er weer bijna aan! Denken aan het kampioenschap brengt me altijd even terug naar het EK van twee jaar geleden in 2012. Toen keek ik het niet zoals anders met een aantal vrienden bij iemand thuis of in de kroeg, maar op het strand van Curaçao. Met mijn voeten in het zand, de zon op mijn gezicht en een cocktail in de hand zat ik daar vol spanning naar een wedstrijd te kijken bij beachclub Wet & Wild.

Om de twee jaar verzamelt jong en oud zich op het strand van Curaçao om met elkaar op grote schermen het voetbal te volgen. Aan al die oranjegekte die we in Nederland zo gewend zijn, doen ze hier ook: cafés worden oranje versierd, bij de boodschappen krijg je een oranje accessoire, en niet de T-shirts en schmink te vergeten waar iedereen zich mee versiert! Het leukst van de wedstrijden is toch wel het gejuich als Nederland een goal maakt! Alle vreugde en het feest naderhand als Nederland gewonnen heeft zijn geweldig om onderdeel van te zijn! In de rust is er natuurlijk tijd voor een lekker drankje of een verfrissende duik in zee, heerlijk verkoelend na al die spanning!

De beste plekken om voetbal te kijken zijn toch wel Kokomo, Zanzibar, Cabana en natuurlijk Wet & Wild. Dus als jij dit jaar in juni op Curaçao bent kan ik je zeker aanraden om op het strand het WK te volgen! Voetbal, zon, zee en een drankje erbij? Wie wil dat nu niet!

EK kijken op Curacao

EK kijken op Curacao