De feestdagen op Curaçao

op

Bang dat je tijdens je stage op Curaçao niet in de kerstsfeer zult komen of geen vuurwerk mee zult maken?
Absoluut nérgens voor nodig!

Kerst
Net als in Nederland is Kerstmis op Curaçao ook een speciale belevenis, welke je met familie en/of vrienden viert. Lekker eten met zijn allen thuis. Of uit eten, omdat er ook in de horeca gelegenheden alles aan gedaan wordt om de kerstsfeer omhoog te halen. Verder is het Brionplein feestelijk verlicht, tezamen met de Koning Emmabrug, maar natuurlijk doen de inwoners van het eiland er ook erg veel aan om het privéterrein er zo spectaculair mogelijk uit te laten zien.

Eigenlijk is het dus net als thuis, maar dan in het mooie witte zand in plaats van in de mooie witte sneeuw! Alhoewel, het lijkt er ook dit jaar niet op dat het een witte Kerst gaat worden in Nederland. Des te meer redenen om eens een Caribische Kerst te vieren.

Oud & Nieuw
Oud & Nieuw op Curaçao is een héél stuk feestelijker dan dat dit in Nederland is. Tussen kerst en Oud & Nieuw worden er veel pagara’s afgestoken (duizendklappers, welke volgens traditie de kwade geesten wegjagen), maar zijn er ook vele vuurwerkshows te bewonderen. Oudejaarsdag is het Brionplein de verzamelplaats om af te tellen naar het nieuwe jaar inclusief een geweldige vuurwerkshow natuurlijk. Én vergeet niet dat dit alles plaatsvindt in gemiddelde temperaturen van 27 graden. Dat maakt de Nieuwjaars duik een stuk aangenamer!

Waar moet je zijn op het eiland tijdens de feestdagen? Bekijk onze agenda.