Iguanas

op

Genoeg te doen tijdens jouw stage op Curaçao. We hebben hier dan ook al veel over kunnen schrijven. Vandaag eens een keer iets anders, een blog over één van de mooiste hagedissen op Curaçao: de groene leguaan.

Waarom? Omdat deze prachtige hagedissensoort alleen leeft in (zuidelijk) Noord-Amerika, geheel Midden-Amerika en grote delen van (noordelijk en centraal) Zuid-Amerika. Een groene spetter die je in Nederland dus absoluut niet in de vrije natuur tegen zult komen. In principe is deze leguaansoort, nadat deze volgroeid is, compleet vegetariër. Ook is het een echte boombewoner.

De groene leguaan vindt je overal op het eiland. Vooral in de bomen, maar ze kunnen ook ineens hun entree maken op jouw strandstoel wanneer je lekker een boekje ligt te lezen. Bij Kokomo beach hebben ze zelfs een heus ‘Iguana Feeding Station’ geprepareerd. Hier kan je de leguanen persoonlijk voeden. Echt ontzettend leuk, wanneer je van leguanen houdt uiteraard. Ben je niet de allergrootste fan? Neem dan geen tafeltje in de buurt van de voederplek, want ze vinden het ook erg gezellig om bij je op tafel te komen zitten wanneer jouw bestelling is geserveerd.

leguaan-curac-ao
Tip: Op Curaçao kan je deze reptielen (ook wel boomkippen genoemd) ook eten bij Jaanchie’s Restaurant waar de Antilliaanse gastvrijheid en de lokale keuken centraal staan.