Blog Aniek Blume: Hoe is het leven als stagiaire op Curaçao

op

Even voorstellen: Ik ben Aniek Blume een vierdejaars International Tourism Management studente aan Stenden University Leeuwarden. Het aankomende jaar zal ik een groot deel van de marketing van Bo Curaçao voor mijn rekening nemen.

Stage lopen bij Bo Curaçao op de afdeling marketing in Nederland. Yes! Ontzettend veel zin in. Alleen rees bij mij gelijk de vraag: Waar begin ik? De verhalen, foto’s en filmpjes heb ik gezien van vriendinnen die de tijd van hun leven hebben gehad tijdens een aantal maanden stage op Curaçao. Hoe kan je een gevoel beter overbrengen op studenten die stage willen lopen op Curaçao dan wanneer je iets zelf beleeft. Op naar Curaçao dus besloot ik al snel!

Na ongeveer 9 uurtjes vliegen en een kleine vertraging kwam ik op zaterdagavond 22 Augustus dan eindelijk aan op Curaçao. Op het vliegveld stond Pim mij al op te wachten met een handig welkomstpakket welke alle stagiaires ontvangen bij aankomst en de vraag hoe mijn vlucht was geweest. Ook vroeg hij of ik naar mijn Bed & Breakfast wilde of dat ik meteen mee ging naar Zanzibar. Omdat ik een prima vlucht had gehad en zelfs een aantal uurtjes had geslapen twijfelde ik geen moment, Zanzibar natuurlijk! Toen we even later het strand (Ja ja, het strand! Weer eens wat anders dan die bomvolle kroegjes in Leeuwarden) opliepen kwamen de zomerse deuntjes en de goede sfeer me al tegemoet. Nadat ik voorgesteld was aan een aantal mensen en mijn eerste Amstel Bright in mijn handen gedrukt kreeg keek ik langs de palmbomen heen naar het kabbelende water waarin de maan fraai reflecteerde. Hier kan ik wel aan wennen!

De dagen erna leerde ik het kantoor op Curaçao kennen, ging ik mee op kennismakingsgesprekken en naar bedrijven die op zoek zijn naar een stagiair(e), ook kreeg ik inzicht in de verschillende werkzaamheden die dagelijks worden uitgevoerd, ontmoette ik vele studenten die waren aangekomen voor hun stage, leerde ik delen van het eiland kennen inclusief Klein Curaçao en heb ik mooie feestjes kunnen meepakken. Met mijn gehuurde Kia Picanto heb ik veel van het eiland mogen zien en raakte ik al gauw vertrouwd met het verschil in rijstijl en verkeersregels.

Kort heb ik mogen genieten van hoe het is om stage te lopen op Curaçao en hoe eindeloos de mogelijkheden zijn om daar je vrije tijd door te brengen. Ik snap het wel, stage lopen op Curaçao. Bo ta bunita Curaçao, tot eind Januari!

blog-stage-op-curacao-aniek