Guus Meeuwis, Groots Overzee op Curaçao!

op

Een aantal weken geleden maakte Shout Productions bekend dat Guus Meeuwis zou optreden op Curaçao. Dit was natuurlijk het concert wat je niet mocht missen. Een concert van Guus Meeuwis op het strand, wie wil dat nou niet meemaken? Vanaf dat moment was Guus het onderwerp van de dag en werden er volop kaartjes gekocht. Naast Guus zou er ook een surprise act komen. Een paar dagen geleden werd bekend gemaakt dat Geza & Manuel in het na programma stonden. Vrijdag was het dan eindelijk zover; Guus Meeuwis Groots Overzee. Van 18.00 – 21.00 uur was het GUUSFM op Paradise FM. Met Guus op de radio reden we richting Kokomo Beach waar het concert plaatsvond. Daar aangekomen, stond de hele parkeerplaats vol met auto’s. Vervolgens werd iedereen met busjes naar het strand bracht.

Het hele strand stond vol met honderden, enthousiaste mensen. Bij de ingang stond een groot podium met daarboven een grote G en overal hingen lampjes om een gezellige sfeer te creëren. Rond 21.00 uur maakte Guus zijn opkomst en begon hij zijn concert met de nummers ‘Het is een nacht’ en ‘Dankjewel’. Heerlijk om een concert bij te wonen met je voetjes in het zand, een drankje in je hand, onder de sterrenhemel, de zee achter je en voor je één van de beste Nederlandse zangers.

In het begin moest iedereen nog even op gang komen. De liedjes werden mee gezongen, maar er werd onderling ook veel gepraat. Op het moment dat de bekende nummers kwamen, veranderde de sfeer. Iedereen zong mee, de armen gingen de lucht in en het feest barste los. Liedjes als ‘het dondert & het bliksemt’, ‘het spoor’ en ‘verliefd zijn is veel leuker’ werden door iedereen met volle borst mee gezongen. Ook het bier en de strandballen vlogen door de lucht. De sfeer was geweldig! Na 2,5 uur kwam een einde aan het concert, nadat Guus het nummer ‘Brabant’ zong, waarbij iedereen zijn mobiel pakte om dit moment vast te leggen. En natuurlijk werd er voluit meegezongen om het concert goed af te sluiten. Na een groot applaus, kwam helaas een einde aan het Groots Overzee concert van Guus Meeuwis.

Toen was het de beurt aan Geza & Manuel om het feest af te maken. Na ongeveer een kwartier, begonnen zijn met hun tribuut op Curaçao. Geza achter de draaitafel en Manuel met de microfoon in zijn hand om het publiek mee te krijgen. Er werden verschillende nummers gedraaid, zowel oude als nieuwe nummers kwamen voorbij. Velen gingen los op de dansvloer en de drankjes werden nog steeds volop besteld aan de bar. Een goede afsluiting van een geweldige avond.
Een goed concert, een geweldige avond, een gezellige sfeer en enthousiaste mensen. Guus, bedankt! We hebben Groots genoten! Tot over 2 jaar? :)

guus1
guus2
guus3
guus4
Fotos door Shout Productions