Fuikdag Curaçao

op

Wanneer je tijdens de jaarwisseling stage loopt op Curaçao mag je de Fuikdag niet missen. Deze geweldige feestdag vindt elk jaar plaats op de eerste zondag in het nieuwe jaar. Iedereen met een boot of andere drijvende materialen (denk aan: luchtbedden, surfplanken en opblaasbanden) komt die dag naar De Fuikbaai om samen feest te vieren en elkaar alle goeds te wensen voor het nieuwe jaar. Ook als je zelf geen boot hebt ben je meer dan welkom! Er zijn diverse bootjes die je naar de Fuikbaai kunnen brengen tegen betaling van een paar Ang.

De Fuikdag is één groot feest waar duizenden mensen samenkomen als één grote familie. En dan hebben we het nog niet gehad over de live muziek. Diverse artiesten en Dj’s komen naar de baai om spontaan op te treden; op het strand, maar ook op de boten. Uiteraard ontbreekt het niet aan eten en drinken. Iedereen neemt iets lekkers mee en er wordt tot in de kleine uurtjes gebarbecued op het strand. En vergeet vooral je zwemkleding niet.

Dit is één van die ervaringen tijdens je stage op Curaçao, waaraan je nog vaak terug zal denken wanneer je weer in Nederland bent!

Bo Curaçao

Jouw stage onder de zon :-]

foto-fuikdag2