Festivals en Strandfeesten op Curaçao

op

Welke festivals en strandfeesten mag je niet missen tijdens jouw stage op Curaçao? Op Curaçao zijn er uiteraard verschillende en zelfs wekelijkse festivals en strandfeesten waar je bij moet zijn tijdens jouw verblijf op het zonnig eiland. Hieronder vind je onze top tien!

Fullmoon party – Kokomo beach

De naam zegt het al! Bij vollemaan op Curaçao is het tijd voor de fullmoon party. De bekendste fullmoon party van de Caribbean is altijd op een vrijdag en begint om 22:00 uur en gaat door tot laat in de nacht. Het strand van Kokomo beach wordt omgebouwd tot een festivalterrein met een groot podium waar bekende dj´s de nieuwste en hipste muziek draaien. Dit festival komt elke maand terug, zodat je het meerdere keren kan bezoeken tijdens jouw stage op Curaçao.

Cabana beach festival – Cabana beach

Op het strand van Cabana beach wordt om de paar maanden het Cabana beach festival georganiseerd. Dit festival vindt vaak op zaterdag en/of zondag plaats. Moet je maandag weer stage lopen en vroeg op? Geen probleem want het feest begint al in de middag. Met je voeten in het zand en de zon op je hoofd lekker feesten op de muziek van bekende dj’s. Alles wat een festival moet hebben is deze middag/avond aanwezig!

Fuikdag Curaçao – Fuik baai

Wanneer je tijdens de jaarwisseling stage loopt op Curaçao mag je Fuikdag niet missen. Deze geweldige feestdag vindt elk jaar plaats op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Iedereen met een boot of andere drijvende materialen (denk aan: luchtbedden, surfplanken en opblaasbanden) komt die dag naar De Fuikbaai om samen feest te vieren en elkaar alle goeds te wensen voor het nieuwe jaar. Ook als je zelf geen boot hebt ben je meer dan welkom! Er zijn diverse bootjes die je naar de Fuikbaai kunnen brengen tegen betaling.
Kijk ook bij Fuikdag Curaçao: http://bocuracao.nl/blog/fuikdag-curacao

Curaçao Carnaval – Willemstad

Het Curaçao Carnaval is één van de meest spectaculaire feesten van het jaar. Carnaval zoals dat alleen in de Caribbean gevierd kan worden. Het carnavalsseizoen start in de eerste weken van januari. Het hoogtepunt is de ‘Gran Marcha’ (Grote Parade) waarbij de straten gevuld zijn met bonte kleuren, exotische muziek. Mooie mensen in kostuums en praalwagens passeren de revue. Als je stage loopt op Curaçao mag je de Grote Parade zeker niet missen! De parade is altijd in het midden van de maand februari.
Kijk ook bij carnaval op Curaçao: http://bocuracao.nl/blog/carnaval-op-curacao

Curaçao North Sea Jazz Festival – Willemstad

Twee dagen per jaar staat Curaçao in het teken van jazz, soul, latin, hip hop en R&B; uiteraard met een Caribisch tintje. Ieder jaar reizen internationale artiesten af naar Willemstad waar zij op het North Sea Jazz Festival een spetterend optreden verzorgen. In 2014 waren onder andere Bruno Mars, Sam Cooke, Rod Stewart en Juan Luis Guerra op het podium te zien. Er komen veel liefhebbers vanuit te hele wereld speciaal naar Curaçao om het North Sea Jazz festival mee te maken. Loop jij stage op Curaçao in de maand augustus dan in dit festival zeker een bezoek waard!

Happy hour Zanzibar – Zanzibar Jan Thiel

Een van de bekendste en gezelligste happy hours van het eiland is die op zaterdag bij Zanzibar. Tijdens jouw stage op Curaçao is het zeer waarschijnlijk dat je regelmatig op zaterdagmiddag om 5 uur aanwezig bent op dit gezellige strandfeest. Samen met mede studenten, vrienden en collega’s naar live muziek luisteren en genieten van het uitzicht over zee. Ook als je trek krijgt kan je prima terecht bij Zanzibar voor een verse steenoven pizza of een lekkere wrap. De happy hour van Zanzibar bevat alle ingrediënten voor een goede start van jouw zaterdag avond/nacht.
Kijk ook bij Happy hours Curaçao: http://bocuracao.nl/blog/happy-hour-curacao

Nieuwjaarsduik Curaçao – Zanzi bar Jan Thiel

Zoals we dit ook in Nederland kennen, maar dan in de warme Caribische zee: de Unox Nieuwjaars duik op Curaçao. Als jij in de periode december en januari voor jouw stage op Curaçao bent dan mag deze duik niet ontbreken. Op 1 januari springen meer dan 2.500 mensen de zee in. Gezellig met alle mede studenten een nieuwjaarduik inclusief Unox muts en na afloop een koude nieuwsjaarborrel om af te koelen :-]

Gay Pride Curaçao – Willemstad

Strand, cocktails, feestjes, optredens en parades: Gay pride Curaçao is een evenement wat vier dagen duurt en vooral om gezelligheid gaat. Loop jij stage op Curaçao in de maand september dan kan je de Gay pride niet missen. Er worden op verschillende locaties feestjes georganiseerd en er is ook een optocht zoals we die kennen vanuit Nederland.

Curaçao International Film Festival Rotterdam – The Cinema’s Curaçao

Dit jaar vindt de derde editie plaats van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het festival duurt vijf dagen en laat films zien van getalenteerde filmmakers uit de Caribbean Latijns-Amerika die de sprong willen maken naar Europa.

Vuurwerkshows – Willemstad

Het vuurwerk met Oud & Nieuw is op Curaçao even wat anders dan in Nederland. Het is allemaal veel krachtiger en harder, vooral de pagara’s (de honderdduizend klappers) zijn erg populair op Curaçao. Vanaf drie werkdagen voor Oud & Nieuw kun je echt overal vuurwerk kopen; de containers die tijdelijk als vuurwerk-shops zijn neergezet vind je bijna om de honderd meter langs elke drukke weg. Traditiegetrouw zijn er tussen kerst en Oud & Nieuw diverse vuurwerkshows in Willemstad, o.a. bij Kooijman Zeelandia, bij het hoofdkantoor van Banco di Caribe en bij Zuikertuintje. Tijdens jouw stage op Curaçao is het bezoeken van één van de vuurwerkshows zeker de moeite waard!

foto-uitgaan-4

foto-amstel-brigt

foto-fuikdag