De Curaçaose keuken

op

De keuken van Curaçao lijkt niet op de Nederlandse! Op Curaçao worden veel stoofschotels gemaakt, vooral met geitenvlees. Veelgebruikte ingrediënten zijn banaan, maïs, doperwten en de voor ons onbekende okra, wat doet denken aan courgette en groene peper. Een bekend gerecht is jambo, een soep van zout vlees, verse vis, gedroogde garnalen en bouillon. Zoals wij aardappelen serveren bij de maaltijd is dit op Curaçao vaak rijst, gefrituurde yuca of funchi. Yuca is een broodwortel, ook wel cassave genoemd en funchi is een meelbrij dat wordt gemaakt van maïsmeel en is gestoomd in folie.

Als snack worden er vaak pasteitjes met vis, vlees en kaasvulling gegeten. Voor degene die na het stappen behoefte aan een hapje, zijn er over het eiland snèks te vinden, die lekkere broodjes verkopen. Voor de zoetekauw is vooral de cake met veel eieren, bolo genaamd, aan te raden. Maar ook lèter, dit zijn koekjes van gemalen pinda’s, zijn erg lekker! Voor de feestelijke gelegenheden is er nog suikerwerk wat bestaat uit allerlei verschillende soorten tropische vruchten met een laag suiker er omheen.

Eetsmakelijk!

Bo Curaçao

Jouw stage onder de zon :-]