Carnaval op Curaçao

op

Een culturele belevenis op Curaçao is carnaval! Tijdens carnaval is het een week lang feest op Curaçao en zijn er meerdere parades te bewonderen. Na de openingsceremonie die de feestweek inleidt, volgen verschillende tumba festivals. Tumba is de traditionele muziekvorm van Curaçao en op deze festivals worden wedstrijden gehouden voor het mooiste tumba lied. Daarnaast worden er ook een tumba koning en koningin gekozen.

Carnaval op Curaçao is een hele andere ervaring dan carnaval in Nederland. Als je tijdens jouw stage op Curaçao dit mee kunt maken, heb je thuis heel wat te vertellen. Zo is er het Tumba Festival, een muziekwedstrijd die plaatsvindt tussen 26 en 30 januari. In meerdere rondes wordt er uitgemaakt wat het mooiste carnavalslied is. Op 30 januari is de finale en het winnende lied wordt het officiële Curaçaose carnavalslied van 2015.

Op 31 januari staat de kinderparade op het programma, die wordt gevolgd door de tienerparade op 13 februari. De meest belangrijke optocht is de Grote Optocht (de Gran Marcha) die plaatsvindt op 15 februari. Deze tweeëneenhalf uur durende parade is een lust voor het oog. De straten van Curaçao veranderen in één grote, gezellige, feestvierende massa. Overal langs de route staan kraampjes waar je o.a. een lekker koud biertje kan kopen. De eetkraampjes ontbreken natuurlijk niet. Ook kom je langs de kant van de weg veel mensen tegen die er een gezellig dagje uit van maken, compleet met stoeltjes, parasols en goed gevulde koelboxen. In tegenstelling tot het carnaval in Nederland zijn de mensen niet gek verkleed, maar dragen ze juist hele mooie kostuums. Op 17 februari is er alweer een parade: de Grand Farewell Canaval Parade oftewel de Afscheidsparade.

Carnaval op Curaçao is één groot, gezellig feest. De parades zijn prachtig om te zien en zijn een echte belevenis tijdens jouw stage op Curaçao! Zeker een aanrader!

Voor meer informatie zie: curacaocarnival.info

stage-curacao-carnaval1

stage-curacao-carnaval2

stage-curacao-carnaval3

stage-curacao-carnaval4

stage-curacao-carnaval5

stage-curacao-carnaval6