Bonbini Marlieke!

op

Bon dia, bon siman!

Mijn naam is Marlieke, ik ben 26 jaar en kom uit het gezellige Eindhoven. Voor het werk van mijn vriend zijn we eind februari verhuisd naar het zonnige Curaçao. Wonen in het buitenland stond al lang op mijn bucketlist. Tijdens mijn studie Media & Entertainment Management is het er helaas niet van gekomen en na het afstuderen kon ik gelijk aan het werk als producer. Een mooie kans die ik niet wilde laten liggen en ik had de droom om te verhuizen naar het buitenland nog even uitgesteld.

Toen mijn vriend begin dit jaar het aanbod kreeg om voor een aantal maanden op Curaçao te gaan werken heb ik geen moment getwijfeld. Ik heb mijn baan als content coördinator bij The Walt Disney Company opgezegd en ben in een maand verhuisd naar Curaçao.

Uiteraard wilde ik niet alleen maar aan het strand gaan liggen dus ging ik de eerste week gelijk op zoek naar een baan. Al snel kreeg ik een berichtje van Karlien of ik haar (deels) zou willen vervangen tijdens haar zwangerschap. Op dat moment was ik net aangenomen bij een social mediabedrijf. Na een maand liep deze samenwerking af en heb ik Karlien een berichtje gestuurd of ze nog een vervanger zocht. Na een leuk gesprek, van bijna 2 uur, ben ik aangenomen en werk ik sinds april op maandag en dinsdag voor Bo Curaçao.

De andere dagen werk ik als marketeer voor een ander bedrijf. Zoals je tussen de zinnen door al kunt lezen ben ik graag aan het werk en het liefst met verschillende mensen en branches. Zo ben ik mijn ‘carrière’ begonnen als producer voor verschillende televisieprogramma’s. Een heel dynamisch vak waarbij ik zowel als producer, redacteur en sponsor coördinator heb gewerkt. Na een paar jaar ben ik bij The Walt Disney Company gaan werken op de Disney Channel afdeling. Hier zorgde ik er onder andere voor dat alle content voor op de zenders werden gelokaliseerd wat inhoud dat alle content vertaald, ingesproken en ondertiteld moet naar het Nederlands.

Als mensen vragen wat ik doe vind ik dat een lastige vraag om te beantwoorden. Ik ben een regel tante, een jonglerende duizendpoot met een creatieve en commerciële geest. Maar ik ben ook een mensen mens. Ik vind het super als ik mensen kan helpen en dingen voor ze kan regelen. Dat was dus ook de reden dat ik heel graag voor Bo Curaçao aan de slag wilde gaan. Tijdens mijn werk in Nederland heb ik met veel stagiaires begeleid en heb zelf ook ervaren hoe belangrijk de stageperiode tijdens je studie is. Dit is namelijk het moment waarin je de kennis vanuit de collegebanken mag gaan toepassen in de praktijk. Ik vond het de leukste periode tijdens mijn opleiding. Ik zou het heel gaaf vinden als ik je kan helpen bij het vinden naar je droomstage op Curaçao 

Naast het regelen van stages zal ik ook regelmatig een blog bijhouden over mijn ervaringen van Curaçao en zal je af en toe ook eens een video van mijn avonturen voorbij zien komen. Dus ben je nieuwsgierig hoe het leven er hier op Curaçao uit ziet? Houdt dan de website en social mediakanalen van Bo Curaçao goed in de gaten!

Ayo!

marlieke1