Blog Pien Wezendonk: klein Curaçao

op

Na 4 maanden hier zijn de stranden eigenlijk zo ‘gewoon’ geworden. Terwijl ik juist nog maximaal moet genieten en me beseffen dat het zeker niet ‘gewoon’ is. Want over 6,5 week zit ik helaas alweer in Nederland. Maar daar wil ik voorlopig nog even niet aan denken. Met mijn moeder heb ik weer dingen gedaan die ik nog niet eerder gedaan had.

Toevallig kwamen die vrijdag dat ze aankwamen Nick en Simon optreden bij Kokomo Beach. Natuurlijk moesten we daarbij aanwezig zijn! Wat een feest en gezelligheid. Dat Nick en Simon net een reis van 10 uur achter de rug hadden was niet te merken. Het optreden begon met het nummer ‘De Soldaat’ en werd door een groot deel van het publiek mee gezongen. Achter elkaar door worden een paar hits van het duo gezongen. Het publiek deinst vrolijk mee en zingt ‘schreeuwt’ de teksten mee, wij dus ook. Tussen de liedjes door was er ruimte voor een korte babbel, waarbij Simon meestal het woord voert. Wat er gezegd was zat vol humor en hij maakte het publiek aan het lachen. Bijzonder om een concert van die 2 mee te maken op het strand van Curaçao.

Ook ben ik naar het mooiste plekje waar ik ooit geweest ben, geweest. Wauw, het leek wel nep. Het leek een plaatje vanuit een reisgids of iets. Ik zou jullie het plekje verklappen, klein Curaçao. Het langste en witste strand van Curaçao is te vinden op Klein Curaçao; een onbewoond eiland, ongeveer dertien kilometer vanaf de zuidoostkust. Je kunt hier binnen twee uur met de boot komen. Het strand is bedekt met zacht wit strand en het water is glashelder. We waren van te voren gewaarschuwd dat de boottrip best heftig kan zijn, in verband met de golven. Gelukkig geen last van gehad, met dank aan de reispilletjes. Toen we op Klein Curaçao waren, hebben we eerst even met onze mond vol tanden om ons heen staan kijken. Het was inderdaad zo mooi als op de plaatjes. Ook stond er een lekker ontbijtje voor ons klaar. Na gegeten te hebben, heb ik me lekker in het witte zand genesteld om vervolgens even goed bruin te bakken. De dag bestond verder uit snorkelen, chillen, bbqen, chillen, zonnen, nog meer chillen en heel hard genieten! Aan het einde van de dag zijn we met gebruinde huidjes, een ontspannen en gelukkig gevoel weer naar Curaçao gevaren.

Natuurlijk ben ik op Curaçao voor mijn school en stage. Naast de leuke dingen mag ik dat natuurlijk niet vergeten. Op stage gaat het nog steeds heel erg goed, heb het erg naar mijn zin. Ik krijg steeds meer taken en verantwoordelijkheden waardoor het afwisselend en leerzaam blijft. Daarnaast doe ik een onderzoek voor Bo Curaçao om de mogelijkheden om de naamsbekendheid onder studenten te vergroten. Met nog een paar weekjes te gaan, schrijf ik na het onderzoek een adviesrapport voor Bo Curaçao. Heb jij de enquête nog niet ingevuld en wil je me even helpen? Dan kun je de enquête invullen via: http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=238902

Thanks en tot snel!

Pien Wezendonk

klein-curacao
stage-op-curacao-klein-curacao