Blog Pien Wezendonk: hoogtepunten!

op

Een hele goedemiddag,
JEP! Daar ben ik (al)weer! Deze keer netjes op tijd, zonder een maand tussen mijn vorige blog. Zo zie je maar, ben helemaal ingeburgerd hier. Alles op z’n tijd.. Helaas voor jullie, maar nog meer helaas voor mezelf zal dit mijn één na laatste blog zijn. Het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Het einde komt nu angstaanjagend dichtbij. AHH HELP!

Deze blog ga ik beginnen met iets wat ik helemaal vergeten ben om eerder te vertellen. En hoe kan ik dit nou vergeten zijn? Het is zeker een van mijn favoriete avonden op Curaçao. The Alley’s op dinsdagavond. Naast dat het gewoon leuk en gezellig is, is het grootste pluspunt: de happy hour. De dinsdagavond begint heerlijk en super goedkoop. Namelijk van 21:00 – 22:00 uur kun je bij The Alley’s onbeperkt drinken! Voor maar 15 gulden, omgerekend ongeveer €7,50! Hoe maak je mij blij?! Nou, zo! (Op stage zijn ze er ietsjes minder blij mee, want op woensdagochtend ben ik niet op m’n best. Maar dat terzijde). Bij binnenkomst betaal je het bedrag en je krijgt een beker die je het hele uur lekker kunt laten vullen aan de bar. Mijn favoriet: wodka ananas! Na dit uur heb je wel eventjes genoeg gehad, maar het mooie is: om 23:30 start de volgende happy hour waarbij je 2 drankjes voor de prijs van 1 kunt halen. Heel wat mooie (gekke) avonden beleefd hier. Iets wat ik zeker ga missen op de dinsdagavond in Nederland.

Ook heb ik jullie nog niet verteld over plein Café Wilhelmina. Als je als student stage loopt op Curaçao is dit ook zeker een aanrader. Naast dat dit ook gewoon leuk en gezellig is, is dit ook zéér goedkoop. Hierbij gaat het alleen niet om drank maar om eten. Bij dit café is er iedere dag een daghap te halen voor een prikkie. Je schuift aan, je eten staat binnen 10 minuten voor je neus en je kunt weer gaan! Ideaal en nog lekker ook! De daghappen lopen uit een van stamppot andijvie (mijn lievelingseten) tot een Indische Schotel. Nu ik het zo over eten heb, heb ik nog wel een leuke tip: op maandagavond kun je bij Il Forno onbeperkt pizza eten voor 20 gulden (10 euro). Weer voor een prikkie dus! Dikke prima aangezien de boodschappen hier op het eiland soms nogal duur zijn. Dus je bent soms gewoon goedkoper uit door uiteten te gaan dan heel uitgebreid te koken.

Even denken wat ik voor de rest nog meer voor leuks te melden heb! Het is hier natuurlijk één groot feest, dus ik zal er even wat uitpikken. Vorige week, of twee weken geleden, ik weet het niet eens precies meer ben ik naar Cabana Beach Festival geweest. Hier was ik al 2 keer eerder geweest en het was me goed bevallen dus ik besloot om maar weer eens een kijkje te nemen. De vorige twee keer heb ik met mijn huisgenoten van te voren thuis lekkere sangria gemaakt. Heerlijk met vers fruit, rode wijn en het hoofd ingrediënt: sangria. (en een beetje wodka). Vanaf 18:00 uur was er bij Cabana Beach happy hour voor de mojito’s. Ook hier moest ik natuurlijk bij zijn. Hierbij mijn favoriet de mojito aarbei. Gezellig wat dansjes gemaakt op het festival onder het genot van muziek van Lady Bee, had er nog nooit van gehoord moet ik zeggen. Ook niet helemaal mijn muziek, dus voor de verandering een beetje op tijd richting huis!

Afgelopen zaterdag ben ik naar een Zware Dobber geweest. Een feest op een boot waar ik in Nederland al van gehoord had. ‘Hier moet je bij zijn Pien’, werd mij verteld. Daar ging ik dan! En blij dat ik gegaan ben! Het was bring your own, dus koelboxen vullen thuis en let’s go! Het duurde even voordat iedereen op de boot was, maar dan heb je ook wat. Eerst gingen we een stukje varen, onder genot van wat fijne deuntjes. Hierna zijn we ergens stil gaan liggen waar we de rest van de dag ook hebben gelegen met de boot. Hier kon de party echt beginnen, zwemmen was vanaf dit moment ook toegestaan. Dit hoefde het personeel maar één keer te zeggen, vanaf alle kanten van de boot sprongen de mensen in het water. Ontzettend leuk feestje gehad, bijzonder om dit op en rondom een boot te beleven!

Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden aan school. Nog even wat uurtjes werk erin stoppen en ik verwacht een prima adviesrapport neer te zetten. Voor diegene die meegewerkt hebben aan mijn onderzoek en de enquête hebben in gevuld, bedankt!

Ayo maar weer! Tot de volgende keer!

Pien Wezendonk

foto-blog-pien