Blog: de Dolphin Academy Curacao

op

da-logo

Wanneer je aan Curaçao denkt, denk je ongetwijfeld aan het zwemmen met dolfijnen! Een ervaring die je absoluut niet mag missen tijdens je stage op het eiland. De Dolphin Academy heeft een héle leuke aanbieding voor stagiair(e)s, lees dus gauw verder.

De academie opende haar deuren in mei 2002 toen het avontuur begon met 5 dolfijnen, maar inmiddels is de groep uitgegroeid tot een grote familie. De academie ziet het als haar missie om de waarheid over dolfijnen te presenteren door middel van een educatieve omgeving.

‘If mankind continues to shroud dolphins in myth and mysticism...we risk losing them. Only by seeking the true nature of our fellow creatures, can we hope to protect them.’

Bij de Dolphin Academy krijgen bezoekers de gelegenheid dolfijnen in hun natuurlijke lagunes of op open zee te ontmoeten. Er zijn dan ook verschillende programma’s die worden aangeboden.

Dolphin Encounter
In dit interactieve programma staan de bezoekers tot hun middel in het water en kan men kennis maken met de dolfijn. De trainer zal uitleg geven over het gedrag en de anatomie van de dolfijn. Daarnaast kunnen de bezoekers de dolfijn zachtjes aanraken en ontvangt iedere bezoeker een kus en een handshake!

dolphin-encounter

Dolphin Swim
De bezoeker zwemt in de natuurlijke lagune en de dolfijn zal met de bezoeker mee zwemmen. Tijdens het zwemmen, kan de bezoeker de dolfijn zachtjes aanraken. Écht interactief wordt het als de bezoeker door middel van verschillende handsignalen de dolfijn laat reageren.

dolphin-swim

Dolphin Snorkel
Een programma dat voornamelijk onder water plaatsvindt. Snorkel samen met de dolfijn naar de bodem van hun natuurlijke lagune en bestudeer het gedrag van deze prachtige dieren.

dolphin-snorkel

Dolphin Open Water Dive
Samen met de dolfijnen duikt de bezoeker naar een koraalrif in de open zee. Een unieke ervaring voor de ervaren duiker die men nooit meer vergeet!

open-water-dive

Stagiaires krijgen 20% korting op de volgende programma’s

• Dolphin Encounter

• Dolphin Swim

• Dolphin Snorkel

(op vertoon van je paspoort met een VRW-verklaring als stempel erin)

Momenteel test de Dolphin Academy ook een nieuw programma dat leuk is voor stagiaires. Voor slechts USD 25,- kan men deelnemen aan een boottocht van 20-30 minuten in samenwerking met de Pelican. Tijdens dit tochtje ziet men de dolfijnen spelen in de open zee!

open-water-program-with-the-pelican

Een aantal kreten van mensen die jullie voor gingen: ‘it was the most memorable moment of my entire life!’, ‘My dream came true’ en ‘Wat was het een FANTASTISCHE ervaring om met de dolfijnen te zwemmen!!’.

Twijfel dus niet ☺! En neem contact op met de Dolphin Academy.